slikekontaktnatjecanjarezultatiklubovi o nama

Streljačko društvo HT-Varaždin

U sklopu nekadašnjeg OOUR PTT saobraćaja Varaždin 1974. godine osnovao se Streljački klub PTT Varaždin od strane istaknutih strijelaca i djelatnika tadašnjeg PTT-a Varaždin Stjepana Hainža, Zvonko Ipša, Branko Grabar i Zoran Gracer sa ciljem aktivne rekreacije i bavljenja streljačkim sportom. Klub svoju aktivnost provodi uglavnom na disciplinama nacionalnog programa u gađanju zračnom puškom/pištoljem i MK puškom.
Pod tim nazivom klub djeluje do 2005. godine kada mijenja naziv u Streljačko društvo HT Varaždin.
Početkom 2001. godine pa do danas, streljačko društvo se aktiviralo u radu sa mlađim uzrasnim kategorijama što je pokazalo izvanredne rezultate na kadetskim prvenstvima Hrvatske u gađanjima zračnom puškom i MK puškom (Marko Šest, Ivan Hajdinjak, Tanja Perec, Karolina Košić, Mirna Košir i dr.)

Ekipa SD Varaždin - 2. mjesto ekipno grupacija T-HT-zračna puška Šibenik 2007.(Dražen Košir, Jasna Šest, Zlatko Sedlar i Boris Šest)

Najvredniji rezultat ostvarila je ekipa kadetkinja na prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnom puškom 2007. godine u Osijeku (Tanja Perec, Karolina Košič i Larisa Musić) osvojivši 2. mjesto ekipno od 24 ekipe, kao i osvajanje 3 mjesta pojedinačno za Tanju Perec.
S obzirom da kostur društva čine djelatnici HT-a Varaždin svake godine ekipa društva sudjeluje na takmičenjima T-HT grupe i uglavnom osvaja jedno od prva tri mjesta ekipno.Streljačko društvo HT Varaždin svoju aktivnost  i treninge provodi na streljani Varaždin dva puta tjedno.